A bukott republikánus elnökjelölt lehet, hogy visszatér a pénzügyek világába, de az is lehet, hogy vezető funkciót vállal a mormon egyházban. Romney egyébként nem szorul rá, hogy állást vállaljon, mert a magánvagyona értékét 190 és 250 millió dollár közöttire becsülik.

Mitt Romney volt republikánus elnökjelölt közölte munkatársaival, hogy a mostani volt az utolsó politikai kampánya - írja a New York Times. Kampánystábjával azt is közölte, hogy "nem tűnik el a térképről". Arról viszont, hogy konkrétan mibe vág majd bele a 65 éves Romney, egyelőre csak találgatások keringenek. A leggyakoribbak szerint könyvet ír majd a kampányjegyzeteiből, visszatér a pénzügyek világába, vagy vezető funkciót vállal a mormon egyházban.

Romney nem szorul rá, hogy állást vállaljon, mert a magánvagyona értékét 190 és 250 millió dollár közöttire becsülik. A volt elnökjelölt 1999, vagyis azóta, hogy a Bain Capital befektetési céget otthagyva a Salt Lake City-i olimpia szervezőbizottságának elnök-vezérigazgatója lett, nem kapott rendszeres fizetést. Ugyanakkor környezetének tagjai nehezen tudják elképzelni, hogy miután 21 nap múlva, az utolsó fizetési csekkek elpostázásával megszűnik a választási apparátus, az örök menedzser tétlen tudna maradni.

Mitt Romney számíthat rá, hogy kecsegtető állásajánlatokkal fogják megkeresni. 2008-ban, miután sikertelenül próbálkozott a Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségének megszerzésével, évi 30 millió dolláros felkérést kapott Julian Robertsontól, a Tiger Management fedezeti alap alapítójától. A volt massachusettsi kormányzó azonban, mivel úgy döntött, hogy ismét megpróbálkozik a Fehér Ház bevételével, elutasította a felkínált pozíciót.

A The New York Times más lapokhoz hasonlóan úgy értesült, hogy Romneyt, aki a választás éjszakájáig hitt a győzelemben, nagyon megviselte a vereség, és főleg a csatatérállamokban elszenvedett mértéke meglepte."Ez volt a második alkalom, hogy versenybe szállt a Fehér Házért, és egészen a legvégéig hitt benne: minden eddiginél közelebb került ahhoz, hogy megvalósítsa apja, George álmát, akinek elnökségre való törekvése 1968-ban hiúsult meg" - írta a lap.