Lecsupaszított tüntetőt ütöttek a rendőrök Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Körbejárta az internetet és az egyiptomi televíziót egy felvétel, amelyen a rendőrök lecsupaszítottak egy férfit, és úgy ütötték-verték. A forrongó Egyiptomban ez olyan, mint egy kanna benzin a tűzre.
Vágólapra másolva!

Egy brutális videó miatt forrong ismét Egyiptom, ahol a forradalom után megtartott választások után sem nyugszanak le a kedélyek - írta a Guardian.

Felkerült az internetes videomegosztókra egy felvétel, amelyen tucatnyi egyiptomi rendőr ver meg egy férfit, akiről le is tépték a ruháit, és úgy taszigálták az aszfaltozott úton. A verés végén egy páncélozott járműbe tették őt a rendőrök.

A felvételt bemutatták a televízióban is, így sok egyiptomi láthatta a pénteki esetet. Ugyanazon a napon egy másik tüntetőt lelőttek a rendőrök, további százat pedig megsebesítettek egy kormányellenes tüntetés alkalmával. A demonstrálók Molotov-koktéllal támadták az elnöki palotát.

Az előző napokban Port-Szaídban, a Szuezi-csatorna mentén fekvő városban volt erőszakos tüntetéssorozat, amely miatt a városban (és két másikban) kijárási tilalmat és szükségállapotot rendelt el az elnök.

Forrás: AFP