Sírhelyekért pereskednek a Mandela-család tagjai

Vágólapra másolva!
Mandla Mandela, Nelson Mandela unokája elveszített egy pert a Mandela-család több tagjával szemben, amely arról szólt, hogy hol legyen Mandela három elhunyt gyerekének a sírja.
Vágólapra másolva!

A per tárgyát képező sírban egy Qunu nevű faluban Mandela 3 gyereke feküdt. Egyikük, Mandla apja 2005-ben halt meg AIDS-ben, egy másik gyerekét autóbalesetben vesztette el 1969-ben, a harmadik halott gyermeke pedig mindössze 9 hónapig élt.

Tetemüket állítólag Mandla Mandela két évvel ezelőtt átvitte a saját közeli tanyájára Mvezo faluba, ahová egy emlékközpontot tervezett nagyapja tiszteletére. A család 16 tagja ezzel nem értett egyet, de a pert nem ők, hanem Mandla kezdeményezte. A bíróság most kimondta, hogy vissza kell őket szállítani már szerda délután Qunuba, és helyre kell állítani a sírt - számolt be róla a BBC.

Nelson Mandela is úgy végrendelkezett, hogy Qunuban temessék el. A volt dél-afrikai elnök mindeközben továbbra is kórházban van, állapota változatlanul kritikus. Róla szóló cikkeinket itt olvashatja.