Egy hangfelvétel kavarhatja fel a Tóásó-ügyet

Vágólapra másolva!
Egy olyan hangfelvétel került nyilvánosságra a Tóásó-üggyel kapcsolatban hétfő este La Pazban, amelyben a vádat képviselő ügyész kijelenti, hogy politikai megrendelést hajt végre. A bizonyítékként szolgáló fegyvereket a hatóságok emberei vitték Rózsa Flores Eduardo szobájába, és azért nem lehet lezárni az ügyet, mert ha az igazság kiderül, a bolíviai elnök megbukik - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Egy bolíviai ellenzéki képviselő, Adrián Oliva és politikustársa, Carmen Gonzáles szenátor hétfő este egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra La Pazban, amelyen az úgynevezett terroristaügy kulcsszereplője, Marcelo Sosa ügyész beszélget egy ismeretlennel - írta a Magyar Nemzet.

A hangfelvétel szerint a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardo, az ír Michael Martin Dwyer és Magyarosi Árpád halálával, illetve a bolíviai-horvát Mario Tadic és Tóásó Előd letartóztatásával járó rajtaütés idején a rendőrök csempészték be a bizonyítékként szolgáló fegyvereket a szobákba.

A huszonnégy perces felvételen az ügyész a jelenlegi alelnök testvérének a nevét is említi - Raúl García Linera lehetett az egész szervezője. "Raúl le fog bukni. Le fogja húzni az alelnököt, és belebukik" - mondta Sosa a felvételen, majd így folytatja: "Azt mondta a minisztérium embere, hogy vigyázni kell, mert ha megdől a terroristaügy, Evo (Evo Morales államelnök) megbukik. A miniszterek és a tanácsadók elhallgatják a valóságot a zsarolási ügyben, így nem is tudja, mi folyik valójában. A miniszter tudja, hogy a Clavijo tette be bizonyítéknak a fegyvereket Rózsa szobájába, én minden adatot átadtam neki erről."

A felvételt a politikusok átadták a főügyésznek és az államelnök irodájának. A per a napokban is folyik Santa Cruz városában - kedd reggel többórás késéssel kezdődött el, és a bíró egyelőre nem reagált az új információkra.

A Tóásó-ügyről itt olvashatja cikkeinket.