Vágólapra másolva!
Háromszáz embernek kellett kiköltöznie otthonából, legalább nyolcan pedig meghaltak miután hatalmas zivatart zúdult Buenos Airesre. A vihar leginkább a szegénynegyedeket sújtotta, fákat döntött ki, és számos helyen áramszünetet okozott.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb nyolc ember vesztette életét abban a felhőszakadásban, amely a keddre virradó éjjel zúdult Buenos Airesre viharos erejű széllökések kíséretében. Emberéletet követelt az árvíz La Platában is, ahol példátlan mértékűnek minősítették a katasztrófát.

Mauricio Macri, az argentin főváros polgármestere azt mondta, hogy a vihar okozta károk mintegy 350 ezer embert érintettek az argentin fővárosban és környékén, és háromszáz embernek kellett elhagynia az otthonát. A mentőszolgálat hat, a szövetségi rendőrség pedig további két halálos áldozatról számolt be. A metró egyik dolgozóját az ágazati szakszervezet közlése szerint halálos áramütés érte az egyik állomásra beömlött víz kiszivattyúzása közben. További négyen a felhőszakadás okozta áradásokban haltak meg a külvárosaival együtt közel 15 milliós Buenos Aires északi felében.

Forrás: AFP/TELAM/Fernando Sturla

A vihar leginkább a szegénynegyedeket sújtotta, fákat döntött ki, és számos helyen áramszünetet okozott. Fennakadások voltak a tömegközlekedésben is. A meteorológiai szolgálat fővárosi központja szerint hétfő éjfél és kedd reggel hét óra között 155 milliméter csapadék zúdult Buenos Airesre, ami történelmi rekordnak számít.

A fővároshoz közeli La Platában eddig egy halottról tudnak a hatóságuk, de gyanújuk szerint ennél magasabb lehet az áldozatok száma, mert az áradás mértéke ott is példa nélküli. A város 50 százaléka víz alatt van, 2200 embert evakuálni kellett - mondta el egy önkormányzati illetékes.