Egyetemi tanár egy top 10-es amerikai bűnöző

Vágólapra másolva!
Mexikóban elfogták az egyik legkeresettebb amerikai bűnözőt, egy egyetemi tanárt, aki odahaza antropológiát és társadalmi nemek elméletet oktatott, kutatómunkára Ázsiába utazott, ott kiskorúakat rontott meg.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek Mexikóban egy amerikai professzort, akit két napja vett fel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a leginkább keresett személyek tízes toplistájára. A mexikói ügyészség közölte, hogy Walter Lee Williamst a dél-mexikói Playa del Carmen üdülőhelyen, egy kávézóban vették őrizetbe kedd éjszaka.

A 64 éves Williams az antropológia és a társadalmi nemek elméletét oktatta a Dél-kaliforniai Egyetemen. Kutatómunka örvén gyakran utazott a Fülöp-szigetekre és Délkelet-Ázsia más országaiba, hogy kiskorú fiúkkal létesítsen nemi kapcsolatot, miközben kutatómunkával indokolta az útjait. Az FBI szerint a professzor tíz, eddig azonosított áldozata 9 és 17 év közötti volt.

Az FBI hétfőn vette fel őt és egy louisianai nőt a tíz leginkább keresett személyek listájára. A listára került bűnözőkben az a közös, hogy mindegyikük ellen szövetségi elfogató parancsot adtak ki, és mindnyájan veszélyesek a társadalomra. A nyomravezetőnek 100 ezer dollár jutalmat ajánlott fel az FBI.