42 év után adták vissza az ellopott Bibliát

Vágólapra másolva!
A kétszáz éves Bibliát még 1971-ben lopták el egy brit templomból.
Vágólapra másolva!

A szentírást maga a tolvaj juttatta vissza a hastingsi Szentháromság termplomba, ahonnan 1971-ben ellopta azt. A templom közlése szerint a bűnbánó tolvaj egy német férfi volt, aki egy angoltanfolyam keretében feleségével együtt tartózkodott a Londontól délre fekvő városban a hetvenes évek elején.

Saját bevallása szerint nem volt elégedett az egyébként igen drága tanfolyami oktatással, és azért lopta el a bibliát, hogy azt olvasva tudja majd tökéletesíteni nyelvtudását, bár erre végül nem került sor - írta egy névtelen levélben az ismeretlen kilétű tolvaj a BBC beszámolója szerint.

A szentírást ellopó férfi postai csomagban juttatta vissza a jókora, díszes bőrkötéssel bíró kötetet a templomnak. A Bibliához azért férhetett hozzá a német férfi, mert négy évtizede a nyelvtanfolyam egyes óráit a templomban tartották, ahol a szentírás bárki számára elérhető volt.

Késői önvallomásában a német férfi arról is beszámolt, hogy felesége nagyon mérges volt, amikor tudomást szerzett férje tettéről. Őt magát azóta is minden alkalommal bűntudat gyötörte, ha csak ránézett a könyvre, ahhoz azonban nem volt elég bátorsága, hogy személyesen juttassa vissza a Bibliát, de nyugdíjba menetele után úgy érezte, helyre kell tennie a dolgokat.

A templom közlése szerint egyébként a kötet nem ér különösen sok pénzt, a hasonló kiadású bibliák ugyanis nem ritkák, kétszáz évvel korábban minden tehetősebb család rendelkezett velük.