Nem lesz kötelező az óvszer a kaliforniai pornófilmekben

Vágólapra másolva!
Kötelezővé tették volna az óvszer használatát a kaliforniai pornófilmekben, de a helyi törvényhozás leszavazta a javaslatot. Négy HIV-fertőzött is előlépett a vita idején, de ez nem győzte meg a képviselőket.
Vágólapra másolva!

Bár a legutóbbi hónapban négy pornószínésznél is kimutatták a HIV-vírust Kaliforniában, az állami törvényhozás mégis elutasította, hogy kötelezővé tegye az óvszer használatát a felnőtt filmek forgatásánál - írta a Gawker.

A beterjesztett törvényjavaslat szerint minden filmben kötelező lett volna a kondom használata, illetve arra is kötelezték volna a filmek producereit, hogy orvosi vizsgálatot és oktatást biztosítsanak a színészeknek.

Három színész a múlt hónapban nyíltan bejelentette, hogy AIDS-es, és a Gawker szerint egy negyedik pornós egy érdekvédelmi szervezeten keresztül hozta nyilvánosságra a HIV-vizsgálata pozitív eredményét. A kondomtörvény körüli politikai vitában sok érv előkerült, az egyik a fertőzöttekről állította azt, hogy valójában ők randiztak, így egymást fertőzték meg.

A pornószakma szerint a kondom kötelezővé tétele értelmetlen szabályozás lett volna, és ártott volna Kalifornia gazdaságának is. Az 5 milliárd dollárra (1100 milliárd forint) becsült amerikai pornóipar nagy része a nyugatiparti államban koncentrálódik, így a törvény miatt sok cég átköltözhetett volna máshová.