Beszakadt egy szupermarket teteje Rigában

Vágólapra másolva!
Beszakadt egy szupermarket teteje Rigában, a túlélők robbanás hangjaira emlékeznek. A négy halott között van egy mentésre kiérkezett tűzoltó is.
Vágólapra másolva!

Beszakadt egy szupermarket teteje csütörtök este Rigában, majd pedig a tető egy további része rászakadt a mentőkre. A balesetben legalább négy ember meghalt és több mint harminc megsérült - közölte a helyi mentőszolgálat illetékese. Az egyik áldozat egy tűzoltó, aki a második tetőomlásban lelte halálát túlélők után kutatva a romok között. A második omlásban hét másik tűzoltó megsérült.

Forrás: AFP/Vladim Morozov

A tetőzet mintegy 500 négyzetméteren szakadt be. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. Szemtanúk beszámolói szerint nem sokkal az omlás előtt robbanást lehetett hallani. A mentők szóvivője ugyanakkor közölte, hogy a tetőnek egy olyan része szakadt be, amelyen éppen télikert telepítésén dolgoztak, és nagy mennyiségben vittek földet a födémre.

Forrás: AFP/Oksana Dzhadan

A szupermarket 2011-ben épült. A mentés folyamatban van: több tűzoltóbrigádot és 17 mentőautót küldtek a helyszínre. Lett médiaértesülések szerint többtucatnyian lehetnek a romok alatt.