Életfogytiglanit kaptak az erőszaktevő indiaiak

Vágólapra másolva!
Egy fotóriportert és egy telefonos lányt csoportosan megerőszakoltak.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt pénteken egy mumbai bíróság négy férfit, akik tavaly július végén megerőszakoltak egy fiatal nőt.

A 18 és 27 év közötti férfiakat csütörtökön mondta ki bűnösnek a törvényszék. Azzal vádolták őket, hogy tavaly július végén egy elhagyott textilgyár területén megerőszakolták egy telefonközpont alkalmazottját.

A négy elítélt közül hármat egy másik ügyben is bűnösnek mondott ki csütörtökön a mumbai törvényszék, de ebben az ügyben csak hétfőn hirdetnek ítéletet. Azzal vádolják őket, hogy tavaly augusztus végén – kevesebb mint egy hónappal az előbbi eset után, ugyanazon a helyszínen – megerőszakoltak egy 22 éves fotóriporter lányt, aki éppen fényképeket készített egy magazinnak. A lánnyal volt egy férfi kísérő is, őt az elkövetők leteperték és megkötözték, majd a lányt a romos épület egyik sarkába hurcolták, és legalább hárman megerőszakolták. Az áldozatot súlyos belső sérülésekkel szállították kórházba.

A két ügyben folyó bírósági eljárás hét hónapon át tartott, 41 tanút hallgattak meg. Az ügyben eljáró ügyész nem zárta ki, hogy a mindkét bűncselekményben érintett három férfi ellen halálbüntetést fog kérni. A két bűncselekménynek két kiskorú vádlottja is van, felettük kiskorúak bírósága ítélkezik.