Szexuális frusztráció miatt ölt a kaliforniai ámokfutó

Vágólapra másolva!
Sohasem volt még nővel, ezért lőtt le hat embert az utcán.
Vágólapra másolva!

Családja azonosította a lövöldözőt, aki péntek este hat embert ölt meg a dél-kaliforniai Isla Vistában úgy, hogy BMW-vel száguldozva lövöldözött ki az ablakon. Az elkövető neve Elliot Rodger, aki a támadás előtt több videót is feltöltött a Youtube-ra. Ezekben azt állítja, amiatt ölt, mert a nők mindig visszautasították a közeledését – írja az NBC News. Az egyik videót itt láthatja:

A 22 éves Rodger szülei értesítettek a hatóságokat az internetre feltöltött videókról. Ezekben a férfi arról beszél, hogy az egyetemi évei szörnyűek voltak, mert soha nem volt képes összehozni egy randit, 22 évesen pedig még mindig szűz. Arra a következtetésre jutott, hogy a lányok csak a brutális férfiakat szeretik. "Ha nem lehettek az enyémek, lányok, akkor elpusztítalak titeket” – mondta a videók egyikén, amelyeknek a „megtorlás” és „bosszú az emberiség ellen” címeket adta. Arra is megesküdött, hogy lelő minden embert Isla Vista utcáin.

A kocsijából lövöldöző ámokfutóra a seriff helyettesei lőttek vissza, majd a BMW egy parkoló kocsiba rohant. Az elkövetőt fejlövéssel találták meg az autóban.

A hatóságok vasárnap erősítették meg az elkövető kilétét. Elliot Rodger apja, Peter Rodger egy hollywoodi filmes, ő volt az Éhezők viadala című film rendező asszisztense. Isla Vista lakói között sok a fiatal, akik a világhírű Kaliforniai Egyetem Santa Barbara-i karának a diákjai.