Szülei megosztották a lefejezett amerikai utolsó gondolatait

Vágólapra másolva!
James Foley azt kérte szüleitől, hogy maradjanak nagyon erősek. 
Vágólapra másolva!

A levelet, amelyet az egyik később kiszabadult fogoly vetett papírra, szülei hozták nyilvánosságra a Facebookon. Ebben az újságíró a testvéreivel kapcsolatos gyerekkori emlékeiről beszél, és arra kéri nagymamáját, hogy ne felejtse el bevenni a gyógyszereit, ne hagyja abba a táncot illetve sétáljon.

– ecseteli a brutálisan kivégzett amerikai férfi. James Foley részletesen beszámol arról is, milyen játékokkal és kiselőadásokkal ütötték el a rabságban eltelt időt.

Halálos játékok

18-an voltak egy cellában, és hosszas eszmecseréket folytattak filmekről, sportról, jelentéktelen apróságokról. A cellában található hulladékokból, törmelékekből készítettek játékokat maguknak. Ezekkel játszottak rizikót, sakkot, dámajátékot. Komplett bajnokságokat szerveztek és napokat töltöttek azzal, hogy felkészüljenek a következő napi játékra vagy előadásra.

James Foley azt kérte szüleitől, hogy legyenek nagyon erősek. „Amikor imádkozom, akkor úgy érzem, mintha megérintenélek benneteket a sötétben” – üzeni a kivégzett amerikai.