Egy fotó egyesítette a családot

2014.01.06. 16:43

Négy nappal az eltűnése után lett meg egy eltűnt fiú Amerikában, miután véletlenül lefotózták, amint az utcán fekszik az otthonától távol.

Nicholas Simmons január elsején tűnt el a szülei New Yorkhoz közeli, greeci házából, se telefont, se pénztárcát nem vitt magával - írta a Huffington Post. Az aggódó szülők létrehoztak egy Facebook-oldalt, hátha valaki információval jelentkezik 20 éves fiukról, de hiába.

Négy nappal később Nicholast az USA Today vasárnap reggeli számában látták viszont, amint Washingtonban, a Kongresszus székházától nem messze az utcán fekszik, borotválatlanul, tetőtől talpig bebugyolálva. A képet az Associated Press hírügynökség fotósa készítette, aki a Fehér Házban lett volna a hétvégén, de Barack Obama még Hawaiin volt, ezért szabadidejében készítette az alábbi képet, hogy az ügynökségnek legyen illusztrációja a hidegről szóló anyagukhoz.

Nicholas Simmons WashingtonbanForrás: MTI/AP/Jacquelyn Martin

A fiú szülei még aznap Washingtonba utaztak, és este már találkozhattak az idő közben átfagyott, kórházba szállított gyerekükkel. Egyelőre nem tudni, hogy mi történt vele. 

"Nagyon örömteli, hogy egy fényképpel kézzelfogható változást tudunk elérni valakinek az életében. Boldog vagyok, hogy a fotóm segített egyesíteni egy családot" – mondta Jacquelyn Martin, az AP fotósa.