Ítéletidő Olaszországban

Chiavari, 2014. november 11. 
Vízben álló utca egy hatalmas eső után a Genova közelében lévő Chiavariban 2014. november 11-én, miután az Entella folyó kilépett medréből és elöntötte a város alacsonyan fekvő részeit. Az északkelet-olaszországi Veneto és az
Chiavari, 2014. november 11. Vízben álló utca egy hatalmas eső után a Genova közelében lévő Chiavariban 2014. november 11-én, miután az Entella folyó kilépett medréből és elöntötte a város alacsonyan fekvő részeit. Az északkelet-olaszországi Veneto és az északnyugati Piemonte régiókban közepes fokozatú riasztást rendeltek el a nagy mennyiségű csapadék és áradások miatt. (MTI/EPA/Luca Zennaro)
Vágólapra másolva!
Földcsuszamlás temetett be egy idős házaspárt otthonában a liguriai Leiviben. A heves esőzések miatt az északkelet-olaszországi Liguriában éjfélig a legmagasabb fokozatú meteorológiai riasztás van érvényben. Az ítéletidő miatt készültséget rendeltek el Toszkánában is.
Vágólapra másolva!

A zuhogó esőben leomlott egy domboldal Leiviben. A Genovához közeli kisvárosban föld- és sártenger temette be egy idős házaspár lakóházát. Az épületben tartózkodó 70 éves férj és a 65 éves feleség nem ad életjelet magáról. A mentőegységek a rosszidő miatt a helyszínt sem tudták megközelíteni.

Leivi és a közeli Chiavari majdnem teljesen víz alatt van, megszakadt az áramszolgáltatás, a telefonos összeköttetés, nem iható a vezetékes víz. Genovában is több helyen földomlás történt, a város körüli országutakat is ellepte a víz- és sártenger. A Genova és La Spezia között a vonatok csak egy sínpáron tudnak közlekedni.

Chiavari majdnem teljesen víz alá került Forrás: MTI/EPA/Luca Zennaro

Liguriába megérkeztek az olasz fegyveres erők katonái és egész Olaszországból érkeznek a segíteni akaró önkéntesek is. A tartományban - ahol éjfélig meghosszabbították a már harmadik napja tartó meteorológiai riasztást - elsősorban szivattyúkra van szükség.

A Lombardia és Piemonte tartományok között húzódó Maggiore tó kilépett a medréből. Heves esőzések sújtják Toszkánát is, ahol az egy héttel ezelőtti áradások után újabb készültséget rendeltek el. A viharok miatt akadozik a légi közlekedés Szardínia szigetére.

Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője a római kormány azonnali fellépését sürgette. Gabrielli kijelentette: „az időjárás évek óta katasztrófákat okoz, Itália pedig nem tesz semmit arra várva, hogy a rosszidő véget érjen”.