Keresztény templomokat gyújtottak fel Nigerben

Vágólapra másolva!
Felgyújtottak három keresztény templomot és egy francia kulturális központot pénteken Nigerben a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap ellen tüntetők, egyidejűleg keresztény kereskedők boltjait is megtámadták; a zavargásokban négyen meghaltak és 45-en megsérültek.   
Vágólapra másolva!

A demonstráció a mintegy 260 ezer lakosú Zinder városában volt, amely Niger második legnagyobb települése a főváros, Niamey után. "Charlie maga a sátán!", "Nyelje el a pokol Charlie híveit!" - skandálták a tüntetők. A felgyújtott templomok közül egy katolikus, kettő protestáns. A rendőrség könnygázt vetett be az utcákon autógumikat égető tömeg ellen, amely kőzáporral válaszolt.

Péntek esti hírügynökségi jelentések szerint a zavargásokban négyen meghaltak és 45-en megsérültek. A halálos áldozatok egyike csendőr, a sérültek közül pedig 22-en a rendvédelmi szervek tagjai, 23-án pedig tüntetők. A nyugat-afrikai Niger hajdan francia gyarmat volt. A Mohamed prófétáról gúnyrajzokat közlő Charlie Hebdo párizsi szerkesztősége ellen múlt szerdán elkövetett terrortámadásban 12-en vesztették életüket.