Ötmilliárd forintos ékszerrablás Cannes-ban

Cannes hangulata is sokat ad a rendezvényhez, Kőbánya-alsón nem lenne ugyanaz
Vágólapra másolva!
Tizenhét és fél millió euró (több mint ötmilliárd forint) értékű zsákmánnyal távoztak rablók egy Cartier ékszerboltból a dél-franciaországi Cannes-ban - közölte csütörtökön a nyomozást ismerő egyik forrás.
Vágólapra másolva!

Négy fegyveres hajtotta végre a támadást a Croisette sétányon álló luxusüzlet ellen, majd jelentős mennyiségű ékszerrel és órával elmenekültek.A rablás öt-tíz percig tarthatott a beszámoló szerint.

Felgyújtották autójukat

Egy öregember maszkját viselő géppisztolyos férfi hatolt be először a boltba, majd két másik követte, negyedik társuk pedig odakint figyelt. A Mercedesre, amellyel kereket oldottak, teljesen kiégve találtak rá a rendőrök.

Cannes városában gyakoriak a nagyértékű ékszerrablások Forrás: Kis Balázs

A híres Croisette-en hetven nemzetközi luxusmárka üzletei sorakoznak mintegy 800 méteren a tengerparton, ékszer-, bőrdíszmű- és ruhaneműboltok. A keddi rablás nyolc nappal a cannes-i filmfesztivál kezdete előtt történt - a fesztivál minden évben jelentős rendőri készültség mellett zajlik, megelőzni próbálván az ehhez hasonló bűncselekményeket.

Gyakoriak a rablások

A 2013-as fesztivál idején a Chopard luxuscég egy-másfél millió euró értékűre becsült ékszerét vitték el a mostani rablás helyszínével szemközt álló híres Carlton szálloda egyik szobaszéfjéből. A szoba bérlője a cég munkatársnője volt, akinél a vörös szőnyeges bevonulásokon a filmsztárok által viselt ékszerek voltak.

2013 júliusának végén százmillió euró értékben raboltak el ékszert ugyancsak a Carltonból. Az ismeretlen tettes az izraeli Leviev ékszerház kiállításáról vitt el egy ékszerekkel teli táskát.