Rátámadtak az ellenzéki pártvezérre

UKIP, Nigel Farage, ep-győzelem, eu szkeptikusok
South Benfleet, 2014. május 23. Nigel Farage, az Európai Uniót ellenző legnagyobb brit párt, az Egyesült Királyság Függetlenség Pártjának (UKIP) vezetője az angliai South Benfleet egyik kocsmájában 2014. május 23-án, miután pártja jelentősen előretört a brit önkormányzati választásokon. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Vágólapra másolva!
Tüntetők nyomultak be abba az étterembe, ahol Nigel Faraga és családja ebédelt vasárnap délelőtt London déli részén. A Brit Függetlenségi Párt vezetője söpredéknek nevezte a tiltakozókat.
Vágólapra másolva!

Egy londoni étteremben ebédelt Nigel Farage és családja, amikor benyomultak a helyiségbe a tüntetők. A Brit Függetlenségi Párttal meglehetősen ellenséges demonstrálók különféle jelmezekben jelentek meg, majd kikergették az étteremből a politikust – olvasható a Guardian honlapján.

Az utcán ráugrottak Farage autójára, aki gyerekei és felesége nélkül volt kénytelen elhagyni a helyszínt. Később megtalálták a 10 és 15 éves gyereket.

Nigel Farage pártja 2014-ben megnyerte az európai parlamenti voskolást Nagy-Britanniában Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Nigel Farage a támadás után azt mondta, „minden bizonnyal nagyon büszkék a demonstrálók arra, amit tettek.” Ezt követően söpredéknek nevezte az tüntetőket. Nagy-Britanniában sokaknak nem tetszik a függetlenségiek politikája, akik kiléptetnék a szigetországot az Európai Unióból.

Nagy-Brtitanniában május 7-én tartanak parlamenti választásokat. A függetlenségiek támogatottsága jelenleg 14-17 százalék között áll, így könnyen lehet, hogy a Konzervatívok és Munkáspárt között ők lesznek majd a mérleg nyelve.