Feláldozták az életüket a gyerekükért

ALONE AMERICA CHARACTER DUNE HORIZON ISOLATED LANDSCAPE NATIONAL PARK NEW MEXICO NORTH AMERICA PEOPLE SAND SANDS NATIONAL MONUMENT SILHOUETTE SOLITUDE WHITE SANDS WHITE SANDS NATIONAL MONUMENT HORIZONTAL
United States, New Mexico, White Sands National Monument, a man on the dunes
Vágólapra másolva!
Egy francia házaspár meghalt, amikor a nagy hőségben az Egyesült Államok délnyugati részén fekvő Új-Mexikó szövetségi államban túráztak a sivatagban, egyedül a kisfiuk maradt életben.
Vágólapra másolva!

A 42 éves David Steiner és az 51 éves Ornella Steiner, akik egy Reims-közeli burgundiai községben laktak, a White Sands nemzeti parkban sétáltak kedd délután, amikor feltehetően a hőség miatt életüket vesztették - közölte David Hunter Otero megyei nyomozó, aki szerint a turisták alulbecsülhették a veszélyt.

Az új-mexikói White Sands National Monument dűnéi között megközelíti a hőmérséklet a negyven fokot Forrás: hemis.fr/Torrione Stefano

A memóriakártya segített

A parkőrök rutinőrjáratuk során találták meg az anya holttestét. A fényképezőgép memóriájának átvizsgálása során tudták meg, hogy családjával együtt tartózkodott a nemzeti parkban.

A hatóságok a nyomokat követve találták meg az apa holttestét és a kilencéves kisfiút. A kisfiú kiszáradt, de eszméleténél volt, kórházba vitték.

Benny House Otero megyei seriff szerint a szülők mentették meg a gyerek életét azzal, hogy kétszer annyi vizet adtak neki, mint amennyit ők ittak, mielőtt elfogyott a tartalékuk.

A történtek idején 38 Celsius-fokos volt a hőmérséklet a sivatagban egy helyi lap szerint.