Hét ember van őrizetben a párizsi terrortámadás miatt

franciaország párizs charlie hebdo terrortámadás
Vágólapra másolva!
Hét embert vettek őrizetbe Franciaországban a párizsi terrortámadás miatt. Kihallgatásra vitték be őket, mert a gyanúsítottak környezetébe tartoznak. A rendőrök még keresik a támadókat, Franciaország gyászol.
Vágólapra másolva!

Egyelőre hét embert vettek őrizetbe a hatóságok a párizsi terrortámadás miatt. Mindannyian a 12 halálos áldozattal járó támadás gyanúsítottainak közvetlen környezetébe tartoznak. Őket a rendőrség hallgatja ki. Vannak közöttük nők is, de ennél többet nem hoztak nyilvánosságra a hatóságok – jelentette a Le Parisien.

A francia rendőrség nagy erőkkel keresi a terrortámadás elkövetőit. Éjszaka a kelet-franciaországi Reimsben tartottak nagyszabású razziát, amelyek során körbezártak egy lakótömböt, de egyelőre nem tudni arról, hogy az elkövetők nyomára akadtak volna. A hatóságok attól tartanak, hogy újabb támadást követhetnek el.

Said és Cherif Kouachi Forrás: MTI/EPA/Francia rendőrség

Éjszaka közzétették a gyanúsítottak fényképét és nevét is. A harmadik támadóként megnevezett 18 éves Hamyd Mourad feladta magát, miután látta, hogy őt keresik. Neki ugyanaz a vezetékneve, mint a Kouachi testvérek egyikének feleségéé. A támadáshoz azonban feltehetően nincs köze, barátai szerint iskolában volt a gyilkosságok idején.

Franciaországban csütörtökön nemzeti gyásznapot tartanak, délben országszerte egyperces néma csenddel fognak emlékezni az áldozatokra. A csütörtök délelőtti, Párizs központjában elkövetett támadásban 12 ember vesztette életét, köztük a Charlie Hebdo nyolc munkatársa, valamint két rendőr, egy karbantartó és egy látogató, tizenegyen megsérültek, köztük egy ember súlyosan.

A francia rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket Forrás: AFP/Francois Nascimbeni

A szatirikus lap többször feldühítette már a különböző vallások követőit, az iszlám híveit például Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákkal. 2011-ben egyszer már Molotov-koktélt dobtak a szerkesztőségre. A szerdai támadók a jelentések szerint „Allah akbar!” (Allah hatalmas) felkiáltásokkal rontottak az újságírókra.