23-ra nőtt a tunéziai merénylet halottainak száma

Tunézia, Tunisz, túszejtés
Tunisz, 2015. március 18. Tunéziai rendőrök és civilek fedezékben a Bardo múzeum közelében Tuniszban 2015. március 18-án, miután a parlament közelében lévő épületben terroristák túszokat ejtettek.A látogatók többségét sikerült kimenekíteni a múzeumból, de 19 ember, köztük 17 turista életét vesztette a merényletben. (MTI/EPA/Mohamed Messzara)
Vágólapra másolva!
Huszonháromra nőtt a tuniszi Bardo Múzeum elleni merénylet áldozatainak száma, a halottak között 20 külföldi turista van – közölték a tunéziai hatóságok csütörtökön, a támadást követő napon. Közben azonosították a merénylet két elkövetőjét, akiket a biztonsági erők lelőttek.
Vágólapra másolva!

Szaid Aidi egészségügyi miniszter arról számolt be, hogy eddig 13 külföldi áldozatot azonosítottak, három japán, két francia, két spanyol, egy kolumbiai, egy ausztrál, egy brit, egy belga, egy olasz és egy lengyel állampolgárt. Az áldozatok között van három tunéziai állampolgár is.

Tunéziai rendőrök és civilek fedezékben a Bardo Múzeumnál Forrás: MTI/EPA/Mohamed Messzara

Két spanyol turistát csütörtökön élve találtak meg a múzeum épületében a spanyol kormány bejelentése szerint. A spanyolok elbújtak az épületben, és egész éjszaka nem jöttek elő a rejtekhelyükről.

Két elkövetőt azonosítottak

Habíb Eszid tunéziai kormányfő a francia RTL rádiónak nyilatkozva közölte, hogy a két elkövető, akikkel a biztonsági szolgálatok végeztek, Jaszin Abidi és Hátem Hasnávi. Nevük alapján mindkettejükről azt feltételezik, hogy tunéziaiak voltak. Egyikük már ismert volt a helyi titkosszolgálatok előtt, azt azonban egyelőre nem tudták megállapítani, hogy kapcsolatban álltak-e valamelyik terroristacsoporttal.

A feltételezések szerint a támadóknak további két vagy három bűntársuk volt, őket még keresik.
A Bardo Múzeum ellen szerdán elkövetett fegyveres támadásnak a legutóbbi közlések szerint 19 halálos áldozata van, közülük 17 külföldi turista és két tunéziai állampolgár.