Egy másfél éves magyar kislány hazautazását szervezte meg Nepálból a Külgazdasági és Külügyminisztérium a konzuli együttműködés lehetőségét kihasználva.

Hétfőn már Pesten lesz

A tárca a közleményében hangsúlyozta, hogy a kislány az Újdelhiben lévő magyar külképviselet és Németország katmandui nagykövetségének segítségével érkezhet haza nepáli nagyszüleivel a baptista szeretetszolgálat mentőcsapatával együtt. A mentőcsapat hazaérkezése hétfőre várható - fűzik hozzá.

Hatezer áldozatForrás: MTI/EPA/Narendra Sreszta

40 magyar van még kinn

A tárca emlékeztetett rá, hogy csütörtökön a cseh külügyminisztérium által szervezett járattal két magyar állampolgár hagyta el a válságövezetet. A minisztérium tájékoztatása szerint a térségben maradt 40 magyarral az újdelhi nagykövetség tartja a kapcsolatot.

Romok mindenüttForrás: Csombordi Tibor

Több mint hatezren haltak meg

A katmandui hatóságok által pénteken közzétett legfrissebb összesítés szerint hatezer fölé emelkedett a nepáli földrengés halálos áldozatainak a száma, a sérülteké pedig 14 ezerhez közelít. A katmandui EU-delegáció vezetője pénteken azt közölte, hogy az európai uniós tagországok ezer állampolgárát még keresik Nepálban.