Gyerekkatona hajtott végre lefejezést

2015.07.17. 21:24

Az Iszlám Állam szélsőséges szervezet egy gyerekkatonája lefejezett egy szíriai kormánykatonát - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű szíriai emigráns szervezet pénteken.

A gyilkosságról felvételt is közzétettek a radikálisok az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) közlése szerint. A videón egy terepszínű ruhát viselő fiatal fiú látható, aki feltételezhetően a szíriai hadsereg egyik megkötözött katonáját fejezi le egy vadászkésnek tűnő vágóeszközzel. 

Palmürai szobrokat törnek össze az Iszlám Állam katonáiForrás: ISIS

Palmüra elfoglalásakor történt

A kegyetlen gyilkosság áldozatát valószínűleg akkor ejtették foglyul az Iszlám Állam (IÁ) szélsőségesei, amikor elfoglalták a Homsz tartománybeli Palmüra ókori romvárost - mondta Rami Abdel Rahman, az OSDH alapítója.

Ez az első dokumentált eset, hogy az Iszlám Állam soraiba toborzott gyerek fejez le valakit - hangsúlyozta a civil szervezet vezetője.

Képkocka az Iszlám Állam által közzétett egyik korábbi videóbólForrás: ISIS Video

Mindennapos a gyerekek részvétele 

Az IÁ számtalan embert - helyieket és külföldieket egyaránt - ölt már meg különösen kegyetlen módszerekkel. Az utóbbi időben azonban egyre több felvétel lát napvilágot, amelyeken jól látható, hogy gyerekek is végignézik a gyilkosságokat, rosszabb esetben ők maguk hajtják végre a "halálbüntetéseket". A hónap elején a szélsőségesek arról tettek közzé videót, ahogyan huszonöt fiatalkorú fejbe lő ugyanennyi szíriai kormánykatonát Palmüra amfiteátrumában, és sokan a nézőtérről nézik végig a gyilkosságokat.

Százával toborozzák a kicsiket

Az OSDH korábban azt közölte, hogy január óta több mint 1100 gyerekkatona csatlakozott az Iszlám Államhoz Szíriában,és kap katonai kiképzést és vallási oktatást a szélsőséges fegyveresektől. Általában iskolákban, mecsetekben és köztereken toborozza őket a szervezet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK