Újabb robbanások történtek Tiencsinben

Tiencsin, 2015. augusztus 15. Megrongálódott autók egy lakótelepen az észak-kínai Tiencsinben, amelyet újabb robbanások ráztak meg 2015. augusztus 15-én, három nappal az után, hogy óriási robbanássorozat történt a kikötőváros ipari negyedében egy vegyszerraktárban. A Hszinhua jelentése szerint a hatóságok súlyosan mérgező nátrium-cianid terjedését észlelték a kikötői negyedben, ezért megkezdték a veszélyeztetett lakosság kitelepítését az övezetből. (MTI/EPA/Jüang Cseng)
Vágólapra másolva!
Újabb robbanások rázták meg az északkelet-kínai Tiencsin város kikötői negyedét szombaton, ahol szerda éjjel óriási detonáció történt egy vegyszerraktárban.
Vágólapra másolva!

A China News Service hírügynökség jelentése szerint szombaton váratlanul ismét nagy tűz lobbant fel a területen. A helyszínen lévő újságírók hét-nyolc robbanást hallottak, és legalább három helyen sűrű füstfelhő emelkedett az ég felé.

Szétszórta az autókat a robbanás Forrás: MTI/EPA/Jüan Cseng
Kiégett autóroncsok sorakoznak Forrás: MTI/EPA/Vu Hong

Méreg a levegőben

A szerda éjjeli robbanás helyszínén több helyen még mindig nem sikerült eloltani a tüzet. A Hszinhua jelentése szerint a hatóságok súlyosan mérgező nátrium-cianid terjedését észlelték a kikötői negyedben, ezért megkezdték a veszélyeztetett lakosság kitelepítését az övezetből.