Hány menekültet kell vízbe dobni, hogy ne süllyedjen el a csónak?

Vágólapra másolva!
Ízléstelen példát adott fel a diákjainak egy bialystoki fizikatanár, aki azzal védekezett, hogy csak fel akarta kelteni a gyerekek érdeklődését.
Vágólapra másolva!

„Négy szíriai menekült próbál Görögországba jutni egy 1m x 2m x 20 cm méretű tutajon, amelynek a sűrűsége 800 kg/m2. Számold ki, hogy hány menekültet kell lelökniük róla, hogy a tutaj ne süllyedjen el, ha a menekültek tömege egyenként 60 kg” – ez volt a fizikafeladat.

Ízléstelen és felháborító életekkel viccelni Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Viccnek szánta

A feladatot az egyik diáklány édesanyja vette észre, és felháborodásában azonnal kérdőre vonta a gimnáziumot.

A tanár, Grzegorz Nowik azzal védekezett, hogy csak fel akarta kelteni a gyerekek figyelmét, mert az „nem érdekli őket, ha azt magyarázom, miért lebeg egy fadarab a vízen”.

Állítása szerint a feladat lediktálása közben mondta is a gyerekeknek, hogy viccel – számolt be a CNN.

Niestety, autentyk. Takie zadanie podyktował jeden z nauczycieli społecznej szkoły w Białymstoku. Nawet nie wiem, jakich słów użyć, by to skomentować...

Posted by Anna Mierzyńska on Monday, November 9, 2015

Legközelebb kirúgják

A felháborodott szülő feltette a Facebookra a feladatot. „Nem találok szavakat” – írta hozzá a sputniknews.com tudósítása szerint.

A gimnázium vezetői sem értették a „tréfát”. „Azonnal elbocsátjuk, ha még egyszer előfordul ilyesmi – jelentette ki Elzbieta Stasiewicz igazgatóhelyettes. – A tanár bocsánatot kért, és megbánta a tettét” – tette hozzá.