Elszakadt a cérna egy magyar kamionosnál Calais-ban. A sofőr videót posztolt a Youtube-ra, amin az látszik, hogy ráhúzza a kormányt az úton gyalogló menekültekre. 

Elképesztő videó került fel a Youtube-ra a Calais-ban uralkodó állapotokról. A francia kikötővárosban migránsok ezrei táboroznak, hogy átjuthassanak valahogy Angliába. A két országot összekötő Csalagútban minden hajnalban tucatnyian vágnak neki az útnak, több tragédia is történt már.

Rohamoztak is

Sok menekült az átkelésre váró kamionokra próbál felmászni, júliusban például a Waberer’s magyar munkatársának járművét rohamozták meg. Egy másik magyar kamionos járművében pedig egy húszéves iraki fiú halt meg. 

A legújabb felvételt is egy magyar kamionos készítette, akinél láthatóan elszakadt a cérna. Először percekig szidalmazza az úton sétáló menekülteket, akik többször megdobálják a járműveket. A magyar sofőr ezután egyszer csak direkt ráhúzza a kormányt a gyaloglókra, csak a véletlenen múlik, hogy nem történik tragédia. A pillanatot 5:12-nél nézheti meg.