Menekültválság: újabb incidensek Németországban

Vágólapra másolva!
Németországban újabb menekültellenes incidensek történtek, pénteki jelentések szerint Szászország tartományban tüntetők blokád alá vettek egy menedékkérőknek kialakított szállást, egy másik szállást pedig megpróbáltak felgyújtani.
Vágólapra másolva!

A cseh határon fekvő Rechenberg-Bienenmühlben nagyjából száz tüntető autókkal lezárta a szálláshoz vezető utat, és feltartóztatta az első lakókat szállító buszt.

A blokádot a rendőrség nyomására számolták fel.

A rendőrség köznyugalom megzavarása, a gyülekezési jogról szóló törvény megsértése és bűncselekménnyel való fenyegetés gyanúja miatt nyomozást indított a csütörtök este történt incidens miatt.

Szégyenletes demonstráció

Pénteken az interneten elterjedt egy videofelvétel, amelyen megrettent,

síró menedékkérők láthatók a buszon, amelyet üvöltöző tömeg vesz körül.

Markus Ulbig tartományi belügyminiszter a felvételre reagálva közleményben szégyenletesnek nevezte a demonstrációt. Péntek este elterjedt egy másik felvétel, amelyen egyebek között látható, ahogy egy rohamrendőr durván megragad, lerángat a buszról, és betuszkol a szállásra egy fiatal menedékkérőt.

Előzetesben az elkövetők

A tartományi belügyminiszter az újabb felvételre újabb közleményben reagált, hangsúlyozta, hogy kielemzik a mintegy 30 rendőrt megmozgató bevetést, és a levonják a megfelelő következtetéseket.
A lengyel határ térségében fekvő Löbauban helyi fiatalok összeszólalkoztak a településen elhelyezett menedékkérők egy csoportjával, majd

Molotov-koktélt hajítottak szállásukra.

Személyi sérülés és nagyobb kár nem történt. Egy 16 és egy 26 éves feltételezett elkövetőt előzetes letartóztatásba helyeztek.