Szívroham okozta a mumifikálódott hajós halálát

Horizontal
This recent undated handout photo released by Barobo police station on March 2, 2016 shows people standing on a partially-capsized boat believed to be owned by German national Manfred Fritz Bajorat whose body was found inside, after residents found the yatch drifting off the coast of Barobo, on the southern Philippine island of Mindanao. The German man whose mummified body was found on a yacht adrift off the southern Philippines had died of a heart attack about a week earlier, according to an autopsy report released on March 2. AFP PHOTO/Barobo Police --EDITORS NOTE---RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BAROBO POLICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / AFP / BAROBO POLICE / BAROBO POLICE
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigetekre utazik Manfred Fritz Bajorat lánya, hogy segítsen az apja azonosításában. A német hajós mumifikálódott holttestét a hajóján találták meg; a halálát a boncolás szerint szívinfarktus okozta.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves férfi körülbelül hét nappal a megtalálása előtt hunyt el, tetemét a sós tengeri levegő mumifikálhatta ilyen gyorsan - közölték szerdán a Fülöp-szigeteki hatóságok.

A magányos hajós tengeren sodródó jachtját a múlt héten fedezték fel és vontatták partra halászok a Fülöp-szigetek déli partjaitól mintegy 100 kilométerre. Az oldalra dőlt hajó főárboca kettétört, talán egy viharban.

Semmit nem tudni

A férfi pucér, mumifikálódott testét a hajókabinban, a hajó rádió-adóvevő készüléke mellett, az asztalra könyökölve találták meg.

A hajó félig elsüllyedt, mire rátaláltak Forrás: AFP/Barobo Police

A hatóságok szerint nincs jele annak, hogy Bajorat bárkivel kapcsolatot létesített volna azóta, hogy egy éve születésnapi jókívánságait küldte egy barátjának a Facebookon.

Egyelőre nem tudni azt sem, hogy halála előtt a férfi próbált-e segélykérő jeleket leadni. A jachton nem találtak sem fegyvert, sem bizonyítékot más ember jelenlétére.

Hazaviszi a hamvait

Lánya, Nina utazik a Fülöp-szigetekre, hogy segítsen a holttest azonosításában. Ha valóban az apjáról van szó, akkor elhamvasztatja, és a hamvakat hazaviszi – számolt be a Daily Mail sok fotóval illusztrált cikkében.

A brit lap azt is megtudta, hogy a férfi mindig imádta a vizet, a család már a nyolcvanas években is egy lakóhajón élt a hollandiai Maas folyón.