Terroristák fejeztek le egy kanadait a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
Egy szigeten találták meg a levágott fejét annak a kanadai férfinek, akit egy iszlamista terrorszervezet tagjai fejeztek le a Fülöp-szigeteken. Az áldozatot hónapok óta fogva tartották a túszejtők, akik több nagy terrorszervezethez is köthetők.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezetre jellemző módon, lefejezéssel gyilkolták meg kanadai túszukat azok a fülöp-szigeteki terroristák, akik a levágott testrészt egy szigetre vitték. Az áldozat John Ridsdel, akit még tavaly szeptemberben raboltak el több másik turistával együtt a terroristák.

A gyilkosságot az Abu Szajjaf nevű csoport tagjai követték el.

Ez a terrorszervezet az 1990-es években alakult az al-Kaida támogatásával, nemrég viszont az egyik parancsnoka az Iszlám Állam mellett tett hitet.

John Ridsdel korábban bányaigazgató volt, de újságcikkeket is írt. A férfit turistákkal együtt rabolták el. A szállodából, ahonnan elvitték a terroristák, több másik embert is elraboltak: egy Robert Hall nevű másik kanadai állampolgárt, a norvég Kjartan Sekkingstad nevű férfit és egy fülöp-szigeteki nőt, Marites Flort is.

A Fülöp-szigeteki katonaság kelet-mindanaói parancsnoksága által közreadott kép John Ridsdel kanadai túszról Forrás: MTI/EPA//-------------------

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök

hidegvérű gyilkosságnak nevezte az esetet.

A kormányfő nem árult el részleteket az ügyről. Azt mondta, nem kockáztatná az esetleg még életben lévő túszok életét.

A terroristák pénzt követelnek a túszokért cserébe. John Ridsdel levágott fejére azután találtak rá fülöp-szigeteki katonák, hogy lejárt egy fizetési határidő, amit a fegyveresek maguk szabtak meg.

A kanadai férfi fejét a Sulu nevű sziget egyik városában, Jolóban dobták el a terroristák. Szemtanúk azt látták, hogy a testrészt tartalmazó zsákot két férfi motoron vitte a belvárosba, ahol az utcán szabadultak meg a csomagtól.