Vágólapra másolva!
A hazájában és Magyarországon egyaránt elismert újságírót, szerkesztőt, Jaroslaw Gizinskit súlyos betegség következtében érte a halál augusztus 12-én, pénteken. Ötvennyolc éves volt.
Vágólapra másolva!

Gyors lefolyású, súlyos betegség következtében augusztus 12-én meghalt Jaroslaw Gizinski lengyel újságíró, szerkesztő. A hazájában is nagy megbecsültségnek örvendő médiatekintély (többek között a Rzeczpospolita, a Newsweek Polska és WPROST munkatársa) az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult filológiát, s családi szálakon is kötődött a magyarsághoz – olvasható a mandiner.hu oldalán.

Gizinski anyanyelvi szinten beszélt és írt magyarul, állandó publicisztikáit a magyar olvasók a Heti Válasz hasábjain követhették nyomon. A Mandinernek két interjút is adott: 2012-ben a magyar-lengyel párhuzamokról és 2014-ben a lengyel kormányválságról.

Gizinski pontos ismerője volt hazája politikai és társadalmi viszonyainak, emellett minden kétséget kizáróan ő volt az a lengyel, aki legjobban ismerte, értette és mindemellett rajongásig szerette Magyarországot. Pontos elemzései, felkészültsége és mindig szilárd értékalapja, tartása miatt mindkét ország újságírását pótolhatatlan veszteség érte a halálával.

Jaroslaw Gizinski 58 éves volt.