Már három halottja van a louisianai áradásoknak

UNITED STATES, Baton Rouge: Two people have died and one remains missing as torrential rains continue to inundate both Louisiana and southern Mississippi, flooding homes and forcing evacuations and water rescues on August 13, 2016. - Kendall  White
Baton Rouge-ban ketten meghaltak Kendall
Vágólapra másolva!
Legkevesebb három ember meghalt az Amerikai Egyesült Államok déli részén, Louisiana államban az immár történelminek nevezett áradásokban - jelentette helyi idő szerint szombaton az amerikai sajtó.
Vágólapra másolva!

Az állam egyes részein 18-25 centiméternyi eső esett, ami már-már rekordmennyiség. Az árvíz miatt iskolákat és utakat kellett lezárni. Sokan az autójukban rekedtek. Őket a mentőegységek igyekeznek kiszabadítani.

Baton Rouge-ban ketten meghaltak Kendall Forrás: AFP/Citizenside/Kendall White

John Bel Edwards, Louisiana kormányzója példátlannak nevezte a kialakult katasztrófahelyzetet, és az egész állam területén rendkívüli állapotot hirdetett ki még pénteken, amely szeptember 10-ig marad érvényben. A politikus arra kérte az embereket, hogy az utakon tartsák be az előírásokat, figyeljék a jelzőtáblákat és a híradásokat.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint a vihar lassan halad nyugat felé a Mexikói-öböl partvidékén, és várhatóan további, "jelentős mértékű" áradásokat fog még okozni.