Portik évtizedeken át manipulálta a rendőrséget

Vágólapra másolva!
Portik Tamás évtizedeken keresztül manipulálta az ellene zajló nyomozásokat, és 2011-ben, letartóztatása után is megpróbálta – írja a Pesti Srácok. A Prisztás-gyilkosság miatt jogerősen 15 évre ítélt maffiózót első fokon az Aranykéz utcai robbantás miatt is elítélték, mint Jozef Rohác megbízóját. Hiába ítélték azonban el Rohácot Fenyő János megöléséért, ebben az ügyben Portikot nem tudták kihallgatni. 
Vágólapra másolva!

Portikot 2011-ben akarta kihallgatni a rendőrség a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban, de megtagadta a tanúvallomást. Jegyzőkönyvön kívül azonban hosszan beszélni kezdett a 90-es évek gyilkosságairól, alvilági ellenfeleiről és befolyásos kapcsolatairól – írja az online lap.

Portik 2011-ben azért tagadta meg a vallomást, mert azt állította, hogy a Fenyő-ügy majdnem minden érintettjének magas rangú kapcsolatai vannak, és ha beszélne, "a fejére koppintanának". Azt állította, neki is volt olyan kapcsolata, aki 1997-ben még időben figyelmeztette, hogy hagyja el az országot, mielőtt az olajügyekben le tudták volna tartóztatni. Így az Energol-ügyben ő volt az egyetlen vádlott, aki el tudott menekülni a bíróság elől.

A Pesti Srácok szerint különös, hogy Portikot a 2010-es kormányváltásig nem gyanúsították meg a Prisztás-gyilkossággal, pedig már 1996. november 22-én kihallgatták, egy 1997. október 21-i rendőri jelentés pedig azt írta, ő állhat a gyilkosság hátterében. Portik maga folyamatosan másokra akarta terelni a gyanút: előbb a később szintén meggyilkolt Seres Zoltánra, majd a Prisztás-vagyon örökösére vallott. Gyárfás Tamás médiavállalkozóról, az úszószövetség jelenlegi elnökéről pedig azt mondta, százmilliárdos vagyona van, ezért nagyon befolyásos ember, és ő a "baloldal miniszterelnöke" – írja a Pesti Srácok.