Fox: Clinton munkatársai Soros kegyeit keresik

Soros György, magyar származású amerikai üzletember
Vágólapra másolva!
Soros György milliárdos üzletember kedvében akartak járni Hillary Clinton munkatársai – ezt állítja a Fox televízió WikiLeaks-dokumentumokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Mindig Soros György üzletember kedvében akartak járni Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltjének legbizalmasabb munkatársai – állította műsorában a Fox televízió. A republikánusokhoz közel álló csatorna a WikiLeaks legújabb kiszivárogtatásaira hivatkozott.

Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt egy kampánygyűlésen Miamiban Forrás: MTI/EPA/Cristobal Herrera

A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott, Soros és Clinton kampányfőnöke, John Podesta közötti – több évvel ezelőtti – levelezésből az derült ki, hogy a most 86 éves milliárdosnak vezető tanácsadói révén szabad bejárása van a Hillary Clinton legfőbb bizalmasának számító John Podestához.

Soros György üzletember kedvében akartak járni Clinton bizalmasai Forrás: MTI/EPA/Laurent Gillieron

Ezek a Soros-munkatársak adtak tanácsokat, hogy az üzletember milyen témákat és miképpen szeretne viszontlátni a kampányban, kezdve a bevándorlási kérdésektől a kereskedelmi megállapodásokon át a legfelső bíróság személyi ügyéig – hangzott el a műsorban.

Soros György júliusig 25 millió dollárt adományozott, hogy segítse Hillary Clinton és más demokrata politikusok kampányát

– ez utóbbi adatot a Fox a Politico című lapra hivatkozva közölte.

A Politico – és az amerikai televíziók többsége – egy másik adag friss WikiLeaks-dokumentummal is foglalkozott. Doug Bandnek, a Clinton Alapítvány egyik korábbi vezetőjének 12 oldalas feljegyzése elemzők szerint rávilágít a Clinton Alapítvány és Bill Clinton személyes anyagi összefonódására.

Bill Clinton volt elnököt is érinti a legújabb WikiLeaks-kiszivárogtatás Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Cem Ozdel

Az alapítvány volt vezető munkatársa konkrét példát is hoz: egy oktatással foglalkozó globális cég, a Laureate International Universities, miután adományozója volt a Clinton Alapítványnak, egy idő után közvetlenül magának Bill Clintonnak utalta a pénzeket.