Letartóztatták a férfit, aki szétverte Trump csillagát a hírességek sétányán

Horizontal POLITICS STAR
(FILES) This file photo taken on October 26, 2016 shows a crowd as it gathers to watch as Donald Trump's vandalized Star along the Hollywood Walk of Fame is repaired before being replaced on October 26, 2016 in Hollywood, California. A man who admitted to defacing Donald Trump's star on the Hollywood Walk of Fame in protest at the Republican presidential candidate's treatment of women was arrested on October 27, 2016, police said. James Otis had planned to hold a news conference in the early morning at the site of Trump's star and then surrender to police, but he was arrested beforehand. Otis, who had his misdeed filmed on Wednesday, said he initially wanted to remove the star and auction it in New York on Election Day. / AFP PHOTO / Frederic J. BROWN
Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a férfit, aki szerdán egy kalapáccsal esett neki Donald Trump csillagának a hollywoodi hírességek sétányán. James Otis azt mondta, hogy az elnökjelölt nőkkel kapcsolatos kijelentései dühítették fel. Trump csillagát már többször megrongálták a kampány alatt: volt, hogy horogkeresztet festettek rá, és volt, aki körbekerítette.
Vágólapra másolva!

Los Angelesben letartóztatták azt a férfit, aki szerda hajnalban megrongálta Donald Trump csillagát a Hírességek sétányán Hollywoodban. James Otis kalapáccsal próbálta szétverni a csillagot.

James Otis egy kalapáccsal esett neki Donald Trump csillagának Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A férfi építőmunkásnak adta ki magát, és azt állította, hogy a republikánus elnökjelölt nőkkel kapcsolatos megjegyzései háborították fel.

Személyessé vált számára a dolog

Elmondása szerint a csillagot ki akarta szedni a betonból, hogy elárverezze. Az aukció bevételét pedig annak a 11 nőnek akarta felajánlani, akik az elmúlt hetekben a nyilvánosság elé állva feltárták, hogy Donald Trump szexuálisan zaklatta őket.

Otis később a Los Angeles Times napilapnak elmondta, hogy

ezért a dolog számára személyessé vált.

Horogkeresztet festettek rá és körbekerítették

Leron Gubler, a Hírességek sétányán lévő több száz csillagot gondozó hollywoodi Kereskedelmi Kamara elnök-vezérigazgatója csütörtökön bejelentette:

a megrongált csillagot helyreállítják.

Donald Trump 2007-ben kapott csillagot az NBC televízióban sugárzott The Apprentice című valóságshow-műsoráért.

A választási kampányban a csillagot többször megrongálták: lefújták festékkel, horogkeresztet rajzoltak rá, és a nyáron valaki kis kerítéssel is vette körbe, arra célozva, hogy Trump - elnökké választása esetében - további kerítést akar emelni az amerikai-mexikói határon.