A repülő erődöt küldenék az Iszlám Állam ellen a tábornokok

bombázás
BARKSDALE AFB, La. - Munitions are on display here to show the full capabilities of the B-52H Stratofortress. (U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Robert J. Horstman) (Released)
Vágólapra másolva!
Az amerikai légierő egyik konferenciáján két tábornok is arról beszélt, hogy szerintük a B52-es nehézbombázókra szükség van a terroristák elleni harcban. 
Vágólapra másolva!

Be kell vetni Szíriában és Irakban a B52-es bombázókat – ezt mondta Hawk Carlisle tábornok, az amerikai légierő harci gépek főparancsnokságának vezetője és Charles Brown altábornagy, a légierő központi főparancsnokságának parancsnoka egy konferencián nemrég. Hawk Carlisle azt mondta, mindketten dolgoznak azon, hogy a repülő erődnek is nevezett gépeket Szíria felé vezényeljék, akár már tavasszal.

A gépeket az Iszlám Állam állásai elleni támadásokra küldenék.

Arról, hogy hány B52-est kellene bevetni, nem beszéltek.

A B52-es és fegyverei Forrás: Tsgt Robert Horstman - U.S. Air Force

A B52-esek nagy hatótávolságú és nagy bombateher eljuttatására alkalmas bombázók, amelyek a hidegháború idején az amerikai atomarzenál fontos elemét jelentették.

Képesek nehézbombák, cirkálórakéták hordozására is.

Először 1954-ben vetettek be B52-es bombázót. Januárban, amikor Észak-Korea feltételezhetően hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre, az amerikai légierő egy B52-est küldött a dél-koreai légtérbe, ahol csatlakoztak hozzá dél-koreai F15-ös és amerikai F16-os harci gépek is. A B52-es aztán a Guamon lévő Andersen légibázisra tért vissza.