Két év után szabadult ki egy lány a Boko Haramtól

A picture taken on September 16, 2015 shows a woman sitting in front of a tent in the Assaga refugee camp,  set up by the UN three months ago for Nigerian refugees who fled to southeast Niger to escape the Islamist group Boko Haram. In the Assaga camp, ma
Kilátástalanságban
Vágólapra másolva!
Előkerült Nigériában egy újabb lány, akit a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet két éve rabolt el 218 diáktársával Chibok város egy iskolájából.
Vágólapra másolva!

A nigériai hadsereg egy szóvivője semmilyen részlettel nem szolgált a lány megmeneküléséről, szavai szerint "megmentették", de hogy a nigériai hadsereg cselekedett-e, és hogy miként, arra nem tért ki.

A héten ez már a második eset, hogy a Boko Haram chiboki lány foglyai közül megkerül valaki. Az elsőre kedd este találtak rá nigériai katonák Borno szövetségi államban, a Sambisa erdőben, ahol szabadon kószált.

Sokaknak kell menekülniük a Boko Haram elöl Nigériában Forrás: AFP/Boureima Hama

Az erdő 100 kilométerre van Chiboktól, ahonnan 2014. április 14-én 276 diáklányt - elsősorban keresztényeket - rabolt el az iszlamista terrorszervezet. Több tucat lány az emberrablást követően néhány órán belül megszökött, de 219 eltűnt.

A terrorcsoport általában erőszakkal az iszlám vallásra való áttérésre, illetve kényszerházasságra kényszeríti foglyait,

vagy rabszolgaságba taszítja őket. A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, támadásai mindennaposak a térségben.