Fagyban regisztrálnak a menekültek

AUSTRIA - EUROPE - MIGRANTS
Egy német határőr játszik egy menekült kisfiúval az osztrák-német határon az osztrák Braunaut a német Simbacha-al összekötő hídon. Közben az osztrák belügyminiszter kerités építésről is beszélt a helyi közszolgálati rádióban http://www.origo.hu/nagyvilag/20151028-osztrak-belugyminiszter-keritest-epitunk.html
Vágólapra másolva!
Kisebb káosz alakult ki a német fővárosban az ünnepi zárvatartás miatt. Kígyózó sorokban, mínusz 10 fokban állnak a menedékkérők arra várakozva, hogy regisztrálni tudjanak. Katonákat vezényeltek a helyszínre.
Vágólapra másolva!

A két ünnep között a menekültek regisztrálása is szünetelt Berlinben. Menedékkérők százai torlódtak fel hétfőn az egészségügyi és szociális ügyekért felelős tartományi hivatal (LaGeSo) előtt – írja a Die Welt.

A migránsok hajnali fél 5 óta várnak a fél 9-es nyitásra, hogy elsők között vegyenek tőlük ujjlenyomatot, és átessenek a kötelező orvosi vizsgálaton. A német fővárosban mínusz 10 fok van, amit legnehezebben a kisgyermekesek viselnek. A hatóság emberei melegedősátrakban helyezik el őket. A segítők banánt, szendvicset és ásványvizet osztanak. A helyszín biztosítására 20-30 katonát is kivezényeltek.

Hajnali fél 5 óta várakoznak Fotó: Vörös Szabolcs - Origo

Az egyre zordabb időjárás ellenére is folyamatosan érkeznek a menekültek Németországba. Az egymilliomodik migránst 2015. december végén regisztrálták. A kontinensen a II. világháború óta ez a legnagyobb hullámú tömeges bevándorlás.