Videón Salah Abdeslam elfogása

Vágólapra másolva!
Majdnem kétperces videót tett közzé egy francia televízió Salah Abdeslam, a párizsi merényletek fő gyanúsítottjának elfogásáról. 
Vágólapra másolva!

Egy újabb felvételt tettek közzé a novemberi párizsi terrortámadás fő gyanúsítottjának és egy társának elfogásáról. Salah Abdeslamot pénteken vették őrizetbe Brüsszel Molenbeek negyedében.

Az iTele francia hírtelevízió felvételén látszik, hogy elsőként egy nő jön ki az épületből, akit a rendőrök azonnal félrevonnak és vélhetően kihallgatnak. Ezután rohan ki a házból Abdeslam, akire a kommandósok tüzet nyitnak, majd társát, Amine Choukrit is elfogják.

Meggondolta magát

A november 13-i párizsi terrortámadások fő gyanúsítottját pénteken fogták el Brüsszel Molenbeek negyedében. A hatóságok szombaton "terrorista gyilkosságban való részvétel" jogcímén vádat emeltek ellene. A férfit egy gyanús pizzarendelés buktatta le.

Abdeslam vallomásában azt mondta, hogy a támadások estéjén a Stade de France nemzeti stadionnál akarta felrobbantani magát, de az utolsó pillanatban visszakozott, és robbanóövét egy szemetesbe dobta.

Újabb terveket szőtt

Didier Reynders, belga külügyminiszter vasárnap azt mondta, hogy Abdeslam a párizsi merényletek után újabb terveket szőtt Brüsszelben, és számos fegyverhez férhetett hozzá.

A hatóságok komolyan veszik az elhangzottakat, mert

a nyomozók rengeteg fegyvert, köztük nehézfegyvereket találtak

már az első vizsgálódások alkalmával – mondta a miniszter. Arról is beszélt, hogy Brüsszelben új emberekből álló hálózat alakult ki Abdeslam körül.