Az egyiptomi elnök szerint jelenleg bármi elképzelhető, vagyis a hatóságoknak még nincs pontos információjuk arról, mi vezetett az EgyptAir gépének csütörtöki lezuhanásához. A 66 halálos áldozatot követelő tragédia okainak feltárása az elnök szerint még hosszú ideig tarthat.

Hosszú időbe telhet a három napja 66 emberrel a fedélzetén a Földközi-tengerbe zuhant EgyptAir egyiptomi légitársaság utasszállítójával történt katasztrófa okainak felderítése, azonban amint a tények rendelkezésre állnak, közzéteszik őket - közölte Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök.

Az egyiptomi elnök, Abdel-Fattáh esz-Szíszi (középen) sem tud semmi biztosatForrás: MTI/EPA/Egyiptomi elnöki hivatal

Úgy vélte, jelenleg bármilyen forgatókönyv elképzelhető, és bár a vizsgálat hosszú időt vehet igénybe, senki nem rejtheti el ezeket a dolgokat, így amint meglesznek az eredmények, tájékoztatni fogjuk az embereket".

66 ember volt a fedélzeten 

Mint arról az Origo is beszámolt, az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel - 56 utassal és a tízfős személyzettel - a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarképernyőkről. Az utasok között 30 egyiptomi és 15 francia, két csecsemő és egy gyermek volt.

Az EgyptAir MS804-es járatának roncsaiForrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Egyptian Armed Forces / Handout

Annak, hogy merénylet történhetett, ellentmondani látszik az, hogy egyelőre senki nem vállalta magára a támadást. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyiptomi szárnyának legutóbbi videója nem említette a katasztrófát, így felmerült, hogy műszaki hiba okozta a szerencsétlenséget.

Az áldozatok gyászoló családtagjaiForrás: AFP/Khaled Desouki

Az Origo is megírta, hogy eközben Kairóban elbúcsúztatták a Földközi-tengerbe zuhant gép első áldozatát, egy légiutas-kísérőt. Jara Hani Tófik temetésén több százan – családtagok, barátok – vettek részt. Nem tudtam elhinni, hogy mi történt, és még mindig nem megy” – mondta a 26 éves stewardess unokatestvére a búcsúztatáson.