Büntetésből egy erdőben hagytak egy hétéves kisfiút Japánban

2016.06.01. 18:23

A japán önvédelmi erők egységei is csatlakoztak szerdán annak a hétéves kisfiúnak a felkutatását végző mentőcsapathoz, akit négy nappal ezelőtt szülei büntetésből hagytak Japán legészakibb szigetének egyik hegyvidéki erdejében, ahol medvék is élnek.

Immár az önvédelmi erők 75 tagja, valamint kétszáz rendőr és civil keresi Tanoka Jamatót a Hokkaidó szigetén fekvő Nanae város melletti erdőben. 

A Jiji japán hírügynökség jelentése szerint egy helyi vadász is csatlakozott a mentőcsapathoz, miután medvék friss lábnyomaira bukkantak abban a térségben, ahol a kisfiúnak nyoma veszett.

A szülők először azt mondták, hogy Jamato akkor tűnt el, amikor ők ehető növényeket gyűjtöttek, később azonban bevallották a rendőröknek, hogy 

büntetésből hagyták az út szélén, miután több kirándulót és autót is kővel dobált meg. 

Elbeszélésük szerint néhány perccel később autójukkal visszahajtottak oda, ahol a kisfiút hagyták, ő azonban addigra eltűnt. 

Forrás: AFP/Jiji Press

A környék annyira elhagyatottnak számít, hogy a térség lakói azt mondják, ők maguk is ritkán vágnak át ezen az erdőségen. 

Mivel szerdán sem bukkantak Jamato nyomára, 

többen aggódni kezdtek, hogy a kisfiú esetleg nem élte túl a kedd éjszakai heves esőzéseket. 

Ezen felül többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a kisfiú az eltűnésekor csupán pólót és farmernadrágot viselt, a környéken azonban éjszakánként a hőmérséklet 7 Celsius-fok alá is süllyedhet. 

Japánt megrázta a hétéves fiú története: a tévécsatornák óránként próbálnak friss információkkal szolgálni a mentőakcióról, és az interneten több ezren fejezték ki együttérzésüket, vagy ítélték el a szülőket meggondolatlannak tartott tettükért.