Egy szakértő szerint kényszerleszállást hajtott végre az eltűnt maláj gép

2016.08.01. 08:29

Egy szakértő szerint az eltűnt maláj gép megtalált roncsdarabjai egyértelműen arra utalnak, hogy a gép irányított kényszerleszállást hajtott végre az óceánon, nem pedig lezuhant vagy felrobbant a levegőben.

Nem lezuhant, hanem irányított kényszerleszállást hajtott végre az óceánon a maláj légitársaság MH370-es járata, mondta Larry Vance repülésbiztonsági szakember a 60 Minutes ausztrál hírműsornak. 

Csak kényszerleszállás lehetett 

A szakértő szerint a megtalált roncsdarabok alapján egyértelműen ki lehet zárni, hogy a gép még a levegőben darabokra esett, ahogy azt is, hogy irányítatlanul zuhant az óceánba, tudósít a BBC.

Valaki letette a gépet a vízre 

Az eltűnt gépből eddig elég nagy darabok kerültek elő, Vance szerint ez azt jelenti, hogy a repülő egyben, irányítottan ért vizet, máskülönben sokkal több, sokkal apróbb roncsdarabot találtak volna. 

Valaki letette a gépet a vízre. Nincs más ésszerű magyarázat” – mondta Vance. 

A csűrőlap előkerült darabjának recézettsége szintén arra utal, hogy a gép kényszerleszállást hajtott végre. A víz ereje az egyetlen olyan dolog, ami azt a recézettséget magyarázhatja. Nem tört le, ha letört volna, akkor a törés tiszta lenne” – állítja Vance. A szakértő szerint a csűrőlap ki volt nyitva a leszálláshoz, és csak úgy kerülhetett abba a pozícióba, ha valaki szándékosan kinyitotta. 

Az egyik legnagyobb rejtély

A Boeing 777-es típusú gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartó útján veszett el 239 emberrel a fedélzetén. A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú gépének eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. Nyomait már két éve keresik intenzíven nagyobb eredmények nélkül az India-óceánban, Ausztráliától nyugatra. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK