Leborotvált egy emeletes buszt egy híd Londonban

2016.10.22. 14:56

Letarolta egy emeletes busz felső részét egy híd Londonban, amikor a jármű vezetője megpróbált áthajtani alatta, öt ember kórházba került. A busz nem menetrend szerinti járat volt, rendezvényre adta bérbe a londoni közlekedési vállalat.

Huszonegy utas megsérült október 22-e, szombat hajnalban Londonban, amikor egy emeletes busz át akart haladni egy vasúti híd alatt, ám az letarolta a jármű tetejét - közölte a helyi tűzoltóság.

Öten kórházba kerültek 

Három utas beszorult az autóbusz emeletén, őket a tűzoltók szabadították ki. Őt sérültet kellett kórházba szállítani az észak-londoni Tottenham negyedben történt baleset nyomán.

Két tűzoltóautó, egy mentőegység és 15 tűzoltó kapott riasztást a balesethez.

Nem menetrend szerinti járat volt 

A londoni közlekedési vállalat közölte, hogy a busz nem menetrend szerint közlekedő járatuk volt, hanem egy rendezvényszervező cég bérelte ki. Szóvivőjük azonban nem tudta megerősíteni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a baleset idején magánrendezvény folyt a buszon. A cég rendszeresen szervez rendezvényeket emeletes buszokon, amelyeken koktélbárt üzemeltet, és dj-k szolgáltatják a zenét.