Menekülő szír civileket ölhettek a török hatóságok

Vágólapra másolva!
A török határőrök több tucat szíriai menekülttel végeztek idén, amikor azok átkelni próbáltak a török határon - legalábbis ezt állítja az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni emigráns szervezet, megjegyezve: az áldozatok között nők és gyerekek is voltak.
Vágólapra másolva!

Legalább 165 szíriai civilt öltek meg idén, amikor a hazájában uralkodó erőszak elől menekülve megpróbált átkelni a török határon - derült ki az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni emigráns szervezet jelentéséből. eszerint

a török határőrség támadásaiban legalább 31 gyerek és 15 nő is meghalt.

Az OSDH kifogásolta, hogy a török hatóságok ilyen támadásokkal igyekeznek megakadályozni a szíriaiak belépését az országba. A török határt 2015 eleje óta gyakorlatilag zárva tartják a legtöbb menekült előtt, bár a török kormány azt állítja, hogy a határ továbbra is nyitva áll.

Az ENSZ-hez és az EU-hoz fordultak

Az OSDH-jelentés készítői szerint az utóbbi 18 hónap történései azt mutatják, hogy Törökország úgy döntött, meg kell akadályozni a szíriai menekültek belépését az országba.

olyanokat, mint amilyeneket a harcosoknak is elérhetővé tettek" - kérte az OSDH.

A szíriai aktivistahálózattal rendelkező szervezet felszólította az ENSZ-t és az Európai Uniót, hogy gyakoroljanak nyomást Törökországra, hogy változtasson a háború elől menekülőkkel kapcsolatos politikáján. Az OSDH azt is kérte Ankarától, hogy vonja felelősségre a menekültekre lövő katonákat.