Először közöltek videót a tálibok a tavaly nyáron elrabolt túszaikról

Vágólapra másolva!
Először közöltek videót a tálibok arról az ausztrál és amerikai férfiról, akiket még tavaly nyáron raboltak el Kabulból. Keving King és Timothy Weekes fogvatartóik nevében kértek fogolycserét Donald Trumptól.
Vágólapra másolva!

Először közöltek videót a tálibok szerdán a tavaly nyáron az afganisztáni fővárosban, Kabulban elrabolt amerikai és ausztrál túszokról, akiket Keving King és Timothy Weekes, a kabuli Afganisztáni Amerikai Egyetem tanáraiként azonosítottak.

A két férfit még tavaly augusztusban hurcolták el az egyetem közelében, és eddig nem voltak nyilvános információk állapotukról és hollétükről.

Fogolycserét kértek

Amerikai tisztviselők tavaly szeptemberben azt közölték, hogy amerikai erők műveletet hajtottak végre a túszok megmentésére, de

az akció helyszínén nem találták King és Weekes nyomát.

A tálibok rögzítette felvételen a két tanár sápadtnak, fáradtnak tűnik, mindketten szakállasak. Az elmondásuk szerint január 1-én készült videóban az amerikai King és az ausztrál Weekes fogvatartóik üzenetét közvetítik Donald Trumpnak. Arra kérik a hamarosan hivatalba lépő megválasztott amerikai elnököt, hogy

amelynek révén visszanyernék szabadságukat.