Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Manuel Valls támadóját

chemicals Horizontal French Prime Minister Manuel Valls gives a speech after visiting a factory of Belgian chemical company Solvay, on February 22, 2016, in Chalampe, eastern France. / AFP / SEBASTIEN BOZON
Manuel Valls
Vágólapra másolva!
Három hónap felfüggesztett börtönre és közmunkára ítélték azt a férfit, aki kedden megpróbálta megpofozni Manuel Vallst. A volt francia kormányfő támadója a breton függetlenségi, szélsőjobboldali mozgalom tagja lehet.
Vágólapra másolva!

Három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 105 óra közmunkára ítélte gyorsított eljárásban szerdán egy francia bíróság azt a férfit, aki előző nap megpróbálta megpofozni Manuel Valls volt kormányfőt, a baloldali előválasztás egyik jelöltjét egy kampányrendezvényen a nyugat-franciaországi Bretagne régió Lamballe településén – közölte a helyi ügyészség.

A volt miniszterelnök, aki feljelentést tett a támadást követően,

egyeurós szimbolikus kártérítést is kért,

amelyet megítélt a bíróság.

Folytatja a kampányt

A 18 éves elkövetőt – aki a támadáskor azt kiabálta, hogy "Ez itt Bretagne!" – kedden a helyszínen előállították és előzetes letartóztatásba helyezték közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak gyanújával.

Manuel Valls nem hagyja magát megfélemlíteni Forrás: AFP//Sebastien Bozon

Manuel Valls szerdán a France Inter közszolgálati rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy

A volt miniszterelnök kampánystábja szerint az elkövető a breton függetlenségi, szélsőjobboldali mozgalomhoz tartozik, és kábítószerrel kapcsolatos ügyek, illetve a tavaly labdarúgó-Európa-bajnokság idején huliganizmus miatt már volt dolga a rendőrséggel.