Van halálos áldozata a felrobbant lőszerraktárnak

Vágólapra másolva!
Mikola Csecsetkin, a katasztrófavédelmi szolgálat vezetője azt mondta, már halálos áldozata is van a kelet-ukrajnai Harkiv megye egyik lőszerraktárában történt robbanásoknak és tűzvésznek.
Vágólapra másolva!

Egy 66 éves nő holttestére bukkantak egy erősen megrongálódott lakóház romjai alatt. Az épületet egy felrobbant lövedék repeszei találták el.

Előző nap a helyi rendőrség arról számolt be, hogy egy 54 éves nőt kórházba szállítottak, miután a halántékán eltalálta őt egy lövedékrepesz.

A védelmi minisztérium szerint péntek reggelre jelentősen csökkent a robbanások intenzitása, ezért a hadsereg műszaki szakértői

hozzáláthattak a fel nem robbant lövedékek hatástalanításához.

A Harkiv melletti Balaklija városánál 368 hektár területen elterülő lőszerraktárakban csütörtökre virradóra történt az első robbanás, és hatalmas tűz ütött ki kisebb-nagyobb intenzitású robbanások kíséretében.

A raktárakban 138 ezer tonna lőszert, köztük nagy kaliberű harckocsi- és tüzérségi lövedékeket tárolnak.

A vizsgálatot végző hatóságok szerint

szándékos robbantásról van szó,

de nem zárták ki azt sem, hogy emberi hanyagság okozta a tragédiát.

Volodimir Hrojszman miniszterelnök azt mondta,

akár egy hétig is eltarthat, amíg megszűnnek a robbanások,

és sikerül eloltani a tüzet a létesítmény egész területén.

Közben az önkényesen kikiáltott szakadár Luhanszki Népköztársaság "népi milíciájának" szóvivője azt állította, hogy a raktárban szolgálatot teljesítők közül több mint 70 katona, illetve ott dolgozó polgári alkalmazott szenvedett sérüléseket. Eddig viszont egyetlen katona vagy alkalmazott sérülését sem erősítették meg a hivatalos ukrán szervek.