Elgettósítják a német városokat a migránsok

Horizontal IMMIGRATION MIGRATION AND IMMIGRATION MIGRANT WORKER SEASONAL WORK BORDER DAILY LIFE AGRICULTURE
(FILES) This file photo taken on February 15, 2017 shows temporary agricultural workers returning to the Port of Entry in San Luis, Arizona. With debate raging in the United States and Mexico over President Donald Trump’s plan to build a wall along the nations’ border, AFP photographers decided to take a closer look. So they drove the drove the nearly 1,750 miles along the border and photographed what they saw, with Washington-based Jim Watson on the US side and Tijuana-based Guillermo Arias and Mexico City-based Yuri Cortez on the Mexican side. / AFP PHOTO / JIM WATSON
Vágólapra másolva!
Egyre több utca gettósodik el a migránsok miatt Lipcsében, mindezt csak erősítette a 2015-ös migrációs hullám. A beérkezők nem tudnak beilleszkedni a német társadalomban, így gyorsan a bűnözői létben találják magukat, a legtöbben a kábítószer-kereskedelemben végzik - derült ki a TV2 Tények helyszíni riportjából.
Vágólapra másolva!

Berlin után Lipcse áll a második helyen Németországban a bűnözési listán a statisztika szerint. A szakértő azt mondja, erről legnagyobb részben a drogkereskedelem tehet, mely az elgettósodott kerületben a legjellemzőbb.

Németország nagyvárosaiban már mindenhol megtalálhatóak ezek a kerületek,

utcák, ahol a drog mellett a bűnözés más fajtái is megjelennek.

A TV2 Tények stábja azt követően ment el Lipcsébe, hogy Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára még július végén arról beszélt, a „kritikus biztonsági helyzet miatt" csak csoportosan és kizárólag nappal közlekedtek Lipcsében, a vívó-világbajnokság helyszínén a magyar vívóválogatott tagjai.

Georg Spöttle arról beszélt a TV2-nek, hogy a külföldi drogmaffia begyűrűzött a városba, és kihasználják a Lipcsébe érkező migránsokat. A fiatalok nem tudnak talajt fogni Németországban, és

lecsúsznak a bűnözői létbe –

tette hozzá. A legkönnyebben pedig egy kábítószer-kereskedő bandába belépni. Spöttle elmondta, hogy a migránsok nagyrészt már arab lakta részeken települnek meg, így tovább folytatódik a gettósodás.

Kedden konyhakéssel támadott meg egy 28 éves líbiai férfi egy idősebb nőt a lipcsei főpályaudvar közelében. A férfi kábítószer hatása alatt állt. A fiatalok és az idősek szerint is veszélyes a bevándorlók által lakott utcákban közlekedni - derült ki a riportból.