Spanyol miniszterelnök: Dzsihadista merénylet történt

Horizontal
Mariano Rajoy szerint globális válaszra van szükség
Vágólapra másolva!
Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a legalább 13 halálos áldozatot követelő csütörtöki barcelonai gázolásos terrortámadás után - jelentette be Mariano Rajoy konzervatív spanyol miniszterelnök, aki dzsihadista merényletnek nevezte a Barcelonában történteket.
Vágólapra másolva!

A kormányfő késő este Twitter-üzenetben közölte, hogy úton van a katalán fővárosba, hogy személyesen koordinálja a biztonság megerősítésére irányuló erőfeszítéseket.

"A terroristák sohasem fognak megtörni egy egységes népet, amely a szabadságot választja a barbárság helyett. Egész Spanyolország együtt érez az áldozatokkal és a hozzátartozóikkal" - áll a kormányfő üzenetében.

Mariano Rajoy szerint globális válaszra van szükség Forrás: AFP/Lluis Gene

Mariano Rajoy azt mondta, hogy a terrorizmus elleni küzdelem a legfontosabb feladat a szabad és nyitott társadalmak számára. A terrorizmus globális veszély, így az arra adott válasznak is globálisnak kell lennie.

A spanyol királyi család elítélte a véres támadást, "gyilkosoknak, bűnözőknek" nevezve az elkövetőket, akik "nem fognak bennünket megfélemlíteni".

A Twitteren közzétett közleményében a királyi palota közölte: "Egész Spanyolország Barcelona. A Las Ramblas (ezen a sugárúton követték el a merényletet) ismét mindenkié lesz".