Több száz terroristával végzett az orosz légierő

Szu-34
Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint vadászgépeik több mint 200 dzsihadistát öltek meg.
Vágólapra másolva!
Az orosz légierő az Iszlám Állam terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

A moszkvai védelmi tárca közleményében az áll, hogy az orosz harci gépek

kétszáznál több fegyverest, több mint húsz, nagy kaliberű géppuskával felszerelt terepjárót, páncélozott harcjárművet és harckocsit, illetve lőszerszállító teherautókat likvidált.


A közlemény rámutatott, hogy Deir-ez-Zór tartományban igyekeznek összpontosítani erőiket azok a terroristák, akiket a szíriai hadsereg és az orosz légierő kiszorított Rakka tartomány déli és Homsz tartomány nyugati területeiről.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint vadászgépeik több mint 200 dzsihadistát öltek meg. Forrás: MTI/EPA/Orosz Védelmi Minisztérium

Az Iszlám Állam az utóbbi időben jelentős veszteségeket szenvedett az orosz légierő által támogatott szíriai hadsereggel, valamint a Washington vezette koalíciós erők támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezettel vívott harcokban.

A minap a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) is arról számolt be, hogy a meghátráló dzsihadisták Deir-ez-Zórba csoportosítják át erőiket.

A szíriai hadsereg következő célpontja ennek a tartománynak a visszaszerzése lesz.