Két késsel támadt a fegyvertelen rendőrre a londoni terrorista

London terrortámadás
London, 2017. március 22. Tobias Ellwood brit parlamenti képviselő (k) elsősegélyben részesíti a sérült rendőrtisztet, akit megkéselt egy merénylő a brit parlament épületénél 2017. március 22-én. A Scotland Yard tájékoztatása szerint négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában elkövetett merényletben. (MTI/AP/Stefan Rousseau)
Vágólapra másolva!
A parlamenti és diplomáciai őrség tagja volt az a 48 éves rendőrtiszt, akit a terrorista meggyilkolt. A rendőrnél nem volt fegyver. 
Vágólapra másolva!

A 48 éves Keith Palmer 15 éve szolgált a londoni rendőrségnél. Fegyvertelen volt, amikor a terrorista két késsel rátámadt a londoni parlamentnél – írja a Sky News.

A rendőr egyik társa lőtt rá a támadóra.

Rajtuk kívül három járókelő halt meg, egyiküket a Westminster hídon gázolta el a terrorista, aki a gyalogosok közé hajtott. Több mint negyvenen megsérültek, többen súlyos állapotban vannak. A súlyos sérültek között is van két rendőr.

A brit rendőrség szerda este azt közölte: tudni vélik, hogy ki volt a merénylő, de személyazonosságát egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Elmondták azt is, hogy

azt feltételezik, iszlamista terrorcselekmény történt.

A londoni muzulmánok gyűjtést indítottak az áldozatok családjainak megsegítésére.