Autóba rejtett pokolgép robbant Szíriában

Autóba rejtett pokolgép robbant Szíriában
Syrians civilians and police gather at the site of a car bomb explosion in Syria's coastal city of Jablah, a bastion of the regime, on January 5, 2017. / AFP PHOTO / STRINGER
Vágólapra másolva!
Legalább tízen meghaltak csütörtökön, miután autóba rejtett pokolgép robbant a nyugat-szíriai Latakia tartomány Dzseble városának stadionja mellett - közölték szíriai hírforrások.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint a merényletnek legalább 15 halálos áldozata van, főleg civilek. Az Al-Ikbaria nevű kormányközeli televíziócsatorna tíz halottról és 30 sebesültről adott hírt.

A televízió képsorain több lángoló gépkocsit és számos megrongálódott üzletet lehetett látni a jelentős részben az alavita kisebbség lakta város bevásárlónegyedében történt robbanás helyszínén. Bassár el-Aszad szíriai elnök és a rezsim több magas rangú tisztségviselője a síita iszlámból kialakult alavita kisebbséghez tartozik, a népcsoport többsége Latakiában él.

Forrás: AFP/Stringer

Ebben a szíriai tartományban fekszik a hmejmími légitámaszpont is, amelyet a damaszkuszi kormánnyal szövetséges Oroszország használ.

Egyelőre egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. Tavaly májusban Dszeblében és a nem messze fekvő Tartúszban több mint 130 halálos áldozatot követelő összehangolt merényleteket hajtottak végre. Az akkori támadások elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.